Har du ett reservförråd i skafferiet?
![Har du ett reservförråd i skafferiet?](/uploads/_1200x800_crop_center-center_82_line/parmforslag1.jpg 1200w, /uploads/_2400x1600_crop_center-center_61_line/parmforslag1.jpg 2400w, /uploads/_992x661_crop_center-center_82_line/parmforslag1.jpg 992w, /uploads/_1984x1322_crop_center-center_61_line/parmforslag1.jpg 1984w, /uploads/_768x512_crop_center-center_60_line/parmforslag1.jpg 768w, /uploads/_1536x1024_crop_center-center_45_line/parmforslag1.jpg 1536w, /uploads/_576x384_crop_center-center_60_line/parmforslag1.jpg 576w, /uploads/_1152x768_crop_center-center_45_line/parmforslag1.jpg 1152w)
Beredskap handlar bland annat om att ha mat och dryck så att man klarar sig hemma om man blir sjuk och inte kan gå och handla.
För att klara dig i tre dagar behöver du:
- Vatten och drycker, 6 l
- Grönsaker och rotfrukter, 600 g
- Frukt och bär 400 g
- Potatis 200 g
- Pasta och spannmålstillbehör 200 g
- Bröd och spannmålsprodukter 550 g
- Mjölk, surmjölk, yoghurt och fil eller motsvarande vegetabliska produkter 1 l
- Ost 60 g
- Fisk, ägg, kött, växtprotein 400 g
- Olja/fetter 150 g
- Torkade frukter 100 g
- Nötter/frön 90 g
- Sötsaker/choklad 100 g
- Socker, honung 100 g
- Jäst och bakpulver
= cirka 2 300 kcal/dygn
Tänk på att köpa mat som ni annars använder, och använd av maten vartefter för att undvika att matsvinn.
Det kan också vara bra att man försäkrar sig om att personer i ens närhet är förberedda.