Inspiration till sommarens kaffebjudning
Rabarbersaft
- 1 kg rabarber
- ½ kg socker
- 3 citroner
- 2 kvistar mynta
- Vatten
Skär rabarbern i bitar och citronerna i skivor. Varva rabarber, citroner och socker i lämpligt kärl. Häll över så mycket kokande vatten att det täcker innehållet. Sila det följande dag och häll drickan på flaskor. Förvaras svalt. Servera med is. Länk till receptbanken här.
Rabarberbullar
- 100 g smör
- 5 dl mjölk
- 50 g färsk jäst
- 1 ägg
- 2 dl socker
- 1 tsk salt
- 2 tsk kardemumma
- ca 12 dl vetemjöl
- ägg till pensling
- pärlsocker att strö på
Rabarberfyllning:
- 50 g smör
- ¾ dl socker
- 1 msk vaniljsocker
- 3 dl tunt skivad rabarber
- 1 tsk potatismjöl
Smält smör och tillsätt mjölken, värm till 37°C. Rör ut jästen i det ljumma degspadet. Tillsätt ägg, socker, salt och kardemumma. Rör in mjölet litet i taget och knåda in det sista mjölet tills degen blir smidig. Låt jäsa ca 30 minuter under bakduk. Kavla ut degen till en rektangulär platta på mjölat bakbord. Bred på smör och strö över rabarberbitar, socker och vaniljsocker. Rulla ihop degen och skär i bitar. Placera bitarna i bullformar, pensla med uppvispat ägg och garnera med pärlsocker. Grädda i mellersta delen av ugnen ca 8-10 minuter i 225°C. Länk till receptbanken här.