Matkulturdag på Kiala gård 9.10
Skogen dignar av godsaker – temat för årets matkulturdag är Skogen som skafferi.
Kom med på after work till stämningsfullla Kiala gård! Vi firar lanseringen av årets Matkulturmagasin, som fokuserar på hur vi bättre kan ta till vara allt det goda som skogen har att ge.
I afterworken ingår en skogsinspirerad middag och gratis busstrasport till och från Kiala gård. Under kvällen tillkännages även årets matkulturstipendiat.
Anmäl dig här
Vill ni inom distriktet, förening eller kretsen arrangera ett evenemang under Matkulturdagen? Läs mera här.
Program:
Kl 17:30 startar gratis busstransport från Borgå centrum Fredsgatans turisthållplats till Kiala Gård.
17.45 Marthamingel
18.00 Välkommen, Gunilla Backman, ordförande Borgå Md
18.10 Förrätten serveras18.30 Varmrätten serveras
19.00 Info om matkulturtidningen av Anita Storm och Elisabeth Eriksson
19.20 Ekologiska skafferiet, jägare Amelie Gustafsson
19.35 Kaffe
19.45 Utdelning av matkulturstipendiet, förbundsordförande Andrea Hasselblatt och verksamhetsledare Annika Jansson
Bussen åker tillbaka till Borgå efter tillställningens slut.
Meny:
Fördrink
Förrätt: Trattkantarellsoppa med husets rågknäckebröd
Huvudrätt: Stekt älgfile med rödvin-viltsås, rönnbärsgelé, potatisgratäng och ungsrostade rotsaker
Efterrätt: Lingonparfait med kinuskisås, kaffe
(Matdrycker till självkostnadspris)