Lucka 20: Pepparkaksmousse
![Lucka 20: Pepparkaksmousse](/uploads/_1200x1199_crop_center-center_82_line/julkalender-20.png 1200w, /uploads/_992x991_crop_center-center_82_line/julkalender-20.png 992w, /uploads/_1984x1983_crop_center-center_61_line/julkalender-20.png 1984w, /uploads/_768x767_crop_center-center_60_line/julkalender-20.png 768w, /uploads/_1536x1535_crop_center-center_45_line/julkalender-20.png 1536w, /uploads/_576x575_crop_center-center_60_line/julkalender-20.png 576w, /uploads/_1152x1151_crop_center-center_45_line/julkalender-20.png 1152w)
Mmm, en härlig, len och fluffig mousse! God som efterrätt eller bara ett sött mellanmål om det känns så.
Ingredienser (för 4-6 personer):
100 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
1 dl naturell kvarg
2 äggulor
1 msk pepparkakskrydda (köpt eller hemgjord, se lucka 2)
2-3 st pepparkakor
Gör så här:
1. Bryt chokladen i mindre bitar och smält den i vattenbad.
2. Vispa grädden.
3. Rör ner en äggula i taget i den smälta chokladen. Rör också ner den vispade grädden och den naturella kvargen i blandningen.
4. Smaksätt med pepparkakskrydda och blanda om ordentligt.
5. Fördela pepparkaksmoussén jämnt i 4-6 skålar.
6. Strö över söndersmulade pepparkakor på moussén innan servering.
Detta recept har Ungmarthas lägerledare Alexandra Sjöholm skickat in.
Tips! Färsk frukt passar mycket bra ihop med moussen också.