Lucka 20: Pepparkaksmousse
Mmm, en härlig, len och fluffig mousse! God som efterrätt eller bara ett sött mellanmål om det känns så.
Ingredienser (för 4-6 personer):
100 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
1 dl naturell kvarg
2 äggulor
1 msk pepparkakskrydda (köpt eller hemgjord, se lucka 2)
2-3 st pepparkakor
Gör så här:
1. Bryt chokladen i mindre bitar och smält den i vattenbad.
2. Vispa grädden.
3. Rör ner en äggula i taget i den smälta chokladen. Rör också ner den vispade grädden och den naturella kvargen i blandningen.
4. Smaksätt med pepparkakskrydda och blanda om ordentligt.
5. Fördela pepparkaksmoussén jämnt i 4-6 skålar.
6. Strö över söndersmulade pepparkakor på moussén innan servering.
Detta recept har Ungmarthas lägerledare Alexandra Sjöholm skickat in.
Tips! Färsk frukt passar mycket bra ihop med moussen också.