Lucka 20: Skalchips till glöggmyset

Lucka 20: Skalchips till glöggmyset

Passa på att spara på skalen när ni skalar potatis och rotfrukter och tillred chips till glöggmyset.

Skalen kan sparas i kallt vatten i kylen tills de skall tillredas, men torka av dem på papper eller kökshandduk innan. Passa på att göra flera plåtar chips samtidigt i varmluftsugn eller tillred något annat när ugnen är varm, eftersom ugnen kräver en hel del energi (elektricitet) när den används.

Ingredienser

Skal av potatis och rotfrukter, t.ex. morot och rödbeta
Olja, ca 1 msk/plåt
Salt

1. Värm ugnen till 200 grader eller 150 grader för varmluftsugn. 
2. Blanda skalen med olja och bred ut skalen på en plåt med bakplåtspapper så att skalen inte ligger på varandra.
3. Strö salt på skalen.
4. Tillaga chipsen i ugnen tills de blir krispiga i cirka 15 minuter. Låt svalna.

Se alla artiklar