Lucka 24: Ungmarthas julkalender
God jul önskar vi med ett recept på en härlig julkaka med choklad och en skvätt glögg i smeten. Denna julkaka är som en kladdkaka med julkryddor. Passar utmärkt att servera med en klick vispgrädde.
200 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
2,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
3 msk glögg
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i små bitar. Lägg chokladen i smöret och rör om tills den smälter.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smörblandningen, mjölet och glöggen.
4. Häll smeten i en smord och bröad form eller täckt med bakplåtspapper, formen får gärna ha löstagbar kant.
5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, 25-30 min. Den ska fortfarande vara lös i mitten. Låt kakan svalna helt.
6. Toppa med att sikta över lite florsocker och vispa grädde, ät och njut!