Lucka 7: Ungmarthas julkalender
Sugen på något snabbt, gott och hembakat? Här är ett recept på snabba bagels – perfekta för frukost, brunch eller när som helst du vill!
Tycker du att hemgjorda bagels verkar krångligt? Tänk om! Detta snabbrecept med endast några få ingredienser är allt som behövs för att kunna servera nybakade, rykande färska bagels till frukosten eller mellanmålet!
Ingredienser som behövs:
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 dl naturell yoghurt
1 ägg (till pensling)
Frön: exempelvis sesam- eller vallmofrön
Så här gör du:
Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål, tillsätt yoghurt och knåda till en smidig deg. Dela degen i 4-6 lika stora bitar och rulla till bollar på mjölad bänk. Platta till lite och gör ett hål i mitten, dra försiktigt så hålet blir lite större. Lägg på en bakpappersklädd plåt och pensla med uppvispat ägg och strö över valfria frön. Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter.