Lucka 9: Ungmarthas julkalender
Pepparkaka och choklad – en kombination som garanterat sprider julstämning till dessertbordet. I dagens lucka tipsar vi om en enkel och lyxig efterrätt där dessa smaker möts på bästa sätt.
En len och enkel pepparkaksmousse, den perfekta efterrätten nu i juletider!
Ingredienser (för 4-6 personer):
100 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
1 dl naturell kvarg
2 äggulor
1 msk pepparkakskrydda (köpt eller hemgjord)
2-3 st pepparkakor
Gör så här:
1. Bryt chokladen i mindre bitar och smält den i vattenbad.
2. Vispa grädden.
3. Rör ner en äggula i taget i den smälta chokladen. Rör också ner den vispade grädden och den naturella kvargen i blandningen.
4. Smaksätt med pepparkakskrydda och blanda om ordentligt.
5. Fördela pepparkaksmoussen jämnt i 4-6 skålar.
6. Strö över söndersmulade pepparkakor på moussen innan servering.