Lunchbox mot matsvinn
1. Lunchlådan är billigare än restauranglunchen
- Hemlagad lunchlåda kostar cirka 2 euro/ dag = cirka 40 euro per månad
- Lunchsedellunch kostar cirka 9 euro/ dag = 180 euro per månad
- Inbesparingen är därmed 140 euro i månaden, eller cirka 10* ggr 140 euro = 1 400 euro per år
*semestrar och helger beaktade t.om. i överkant
Om innehållet i lunchlådan annars skulle ha hamnat i komposten kan man tänka att kostnaden för den blir 0 euro och inbesparingen för den dagen större, det vill säga hela 9 euro.
2. Näringsrikare lunch
Hemlagad mat är sällan lika processad som mat på arbetsplatsrestauranger. Du vet vad maten i din lunchbox innehåller och kan påverka mängden av salt, socker och fett.
3. Du gör en miljögärning
Lunchboxen motiverar att spara middagsrester och vara kreativ med dem – ett utmärkt bot mot matsvinn i hemhushållen.
Några middagsrecept som gör sig väl i lunchlådan dagen efter: