Martha på bokmässan i Helsingfors
Kom och kolla in oss, ställ frågor, njut av böckerna och vimlet.
Mässan arrangeras i år 26-29.10. och det övergripande temat är Tillåter du? Frågor kring tolerans kommer alltså att diskuteras på mässan, som i år också har ett temaland och det är Storbritannien. Läs pressmeddelandet om Den finlandssvenska boken.
VÄLKOMMEN!!
Vi bjuder på smakprov från kokboken:
SIVANANDA KEX ( 16 st.)
Dessa kakor ser svåra ut att göra, men låt dig inte avskräckas av den långa ingredienslistan. Allt skall bara blandas ihop. Kakorna flyter inte ut i ugnen som havreflarn gör, så platta ut dem ordentligt, då får du tunna och knapriga kakor.
6 dl havregryn
2 dl speltmjöl eller 2–2½ dl vetemjöl
1 dl korinter eller finhackade russin
1 dl osaltade jordnötter (mixade)
2 dl råsocker
1½ tsk kanel
½ tsk muskot
1½ tsk ingefära
½ tsk bakpulver
1 krm salt
2 dl solrosolja
2 dl vatten el. mjölk
Börja med att hacka eller mixa nötterna och eventuellt finhacka russin. Blanda de torra ingredienserna i en stor skål. Tillsätt olja och blanda om ordentligt. Tillsätt tillräckligt med vatten eller mjölk. Klicka ut smeten i ca 16 klickar på en plåt och forma till runda, ca 10 cm i diameter, stora kakor.
Grädda i 200 grader, ca 12–15 minuter.
Mässan arrangeras i år 26-29.10. och det övergripande temat är Tillåter du? Frågor kring tolerans kommer alltså att diskuteras på mässan, som i år också har ett temaland och det är Storbritannien. Läs pressmeddelandet om Den finlandssvenska boken.
VÄLKOMMEN!!
Vi bjuder på smakprov från kokboken:
SIVANANDA KEX ( 16 st.)
Dessa kakor ser svåra ut att göra, men låt dig inte avskräckas av den långa ingredienslistan. Allt skall bara blandas ihop. Kakorna flyter inte ut i ugnen som havreflarn gör, så platta ut dem ordentligt, då får du tunna och knapriga kakor.
6 dl havregryn
2 dl speltmjöl eller 2–2½ dl vetemjöl
1 dl korinter eller finhackade russin
1 dl osaltade jordnötter (mixade)
2 dl råsocker
1½ tsk kanel
½ tsk muskot
1½ tsk ingefära
½ tsk bakpulver
1 krm salt
2 dl solrosolja
2 dl vatten el. mjölk
Börja med att hacka eller mixa nötterna och eventuellt finhacka russin. Blanda de torra ingredienserna i en stor skål. Tillsätt olja och blanda om ordentligt. Tillsätt tillräckligt med vatten eller mjölk. Klicka ut smeten i ca 16 klickar på en plåt och forma till runda, ca 10 cm i diameter, stora kakor.
Grädda i 200 grader, ca 12–15 minuter.