Marthas inspirationspaket ger tips på tema för marthamötet
I Marthas inspirationspaket har vi samlat material som hänger ihop med ett visst tema, så att ni på ert marthamöte har material att utgå från.
Skogen är så mycket mer än träden, virket och svamp- och bärplockningen. Den är en outsinlig källa till upplevelser och livslånga minnen. Ute i skogen har vi ett helt skafferi fyllt med näringsrik och välgörande mat. Dessutom är det helt gratis! I det här inspirationsmaterialet har vi samlat goda råd att ha med sig på vägen mot skogen och i den. Här finns många fina tips på program och diskussionsteman för den som vill hålla ett marthamöte ute. Låt dig inspireras av recepten och ta en tugga av naturen!
Hur arrangerar vi hållbara möten - både ur ett socialt och ekologiskt perspektiv? Oavsett om ni planerar för ett fysiskt, digitalt eller ett hybridmöte – här hittar ni inspiration för hur ni kan tänka kring era marthaträffar och hur ni gemensamt kan skapa och arbeta för en verksamhet där alla känner sig välkomna och delaktiga.
Visste du att myndigheterna förutsätter att varje
hushåll klarar sig utan el, vatten och värme i 72 timmar, alltså tre
dygn? Vid en svårare störningssituation, översvämning eller katastrof är
det så länge det tar innan man kan bistå allmänheten med hjälptjänster
och annan service. I det här inspirationspaketet lär du dig att
förbereda dig för krissituationer och rida ut stormen bekvämt. Kanske du
också kan hjälpa din granne?
Alla har vi dem i garderoben – ratade plagg vi inte använder, men som ändå hänger kvar. Oberoende vad orsaken är att dina kläder förblir oanvända, finns det massor som kan göras för att de ska bli nya favoriter. Vill man bli en mer ekologiskt medveten konsument gäller det att försöka klara sig med det man redan har i garderoben. Men vad kan vi göra ifall vi tröttnat på våra kläder? Marthas inspirationspaket hjälper dig på vägen. Utmana dig själv – eller hela din förening eller krets!
Att utforska mat med alla sinnen har visat sig väcka
intresset för nya livsmedel hos barn. Samtidigt ger det mod att våga
pröva på nya smaker. Inom Marthaförbundets projekt Tack för maten!
användes den så kallade saperemetoden som ett verktyg för att öka
barnens konsumtion av vegetabilier men också för att dela kunskap och
matglädje med barnen.