Marthas påskmeny
Marthas påskmeny ger förslag på bruncher, luncher och middagar till påskhelgen. Hoppas du hittar nya och gamla favoriter bland förslagen.
Fredag – långfredag
- Brunch: duka upp till långfredagsbrunch med omelettrulle, spenatvåfflor med kallrökt lax, varm ansjovissmörgås, potatispaj, fattiga riddare
- Middag: lyxa till det med trerätters middag!
förrätt: crème Ninon,
varmrätt: lammfilé med ärtskottpesto & hasselbackspotatis,
dessert: memmakladdkaka i äggskal
Lördag – påskafton
- Lunch: Duka upp till traditionell påsklunch. Toast Porkala med nässelcreme, dillstuvad potatis med gravad lax, gädd- & svamppaté, påskens enkla fisksallad, panikeröra med braxen. Om ni inte vill köra på den traditionella memman eller pashan som dessert, testa då en påskpavlova som kan lagas även utan ägg.
- Kvällsmål: Kronärtskocks- & böndipp med krispiga pitabröd
Söndag – påskdagen
Måndag – annandag påsk
- lunch: sallad på kylskåpsrester eller omelett på kylskåpsrester. Om du inte har kylskåpsrester, laga en kycklingsoppa
- middag: varm pizzasmörgås