Master Chef-deltagaren Kira bjuder på gösqueneller
För tre år sedan började Kira Åkerström-Kekkonen blogga på Trulykira.com. I och med att intresset för mat växte, renodlades också bloggen till den estetiskt tilltalande matblogg den är i dag. Hösten 2012 kände Kira att det var dags att satsa helhjärtat på maten, och sade upp sig från bankjobbet för att delta i tv-produktionen MasterChef Suomi, som just nu sänds på Nelonen tisdagar och torsdagar. Efter produktionen började Kira jobba som kock på Social Food i Kottby, Helsingfors, där hon gör lunch och catering.
Hurdan mat går du?
– Jag gör det jag har lust för, och gillar speciellt rena råvaror och mat som är tydlig och klar, utan jättemånga olika ingredienser.
Vad är dina favoritråvaror?
– Citron och ägg.
Vad bjuder du på ur vårens matkorg?
– Det blir gösqueneller med palsternackspuré, vitvinsbräserad fänkål och spenat med citronhollandaise.