Torka äppelskivor
![Torka äppelskivor](/uploads/_1200x1800_crop_center-center_82_line/D2A7672.jpg 1200w, /uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/D2A7672.jpg 992w, /uploads/_1984x2976_crop_center-center_61_line/D2A7672.jpg 1984w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/D2A7672.jpg 768w, /uploads/_1536x2304_crop_center-center_45_line/D2A7672.jpg 1536w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/D2A7672.jpg 576w, /uploads/_1152x1728_crop_center-center_45_line/D2A7672.jpg 1152w)
Att torka äppel är ett enkelt sätt att ta vara på äppelskörden.
Så torkar du äppelskivor
Så här gör du steg för steg:
- Ta ur äpplena med en äppelborr.
- Skiva äpplena. Tunna skivor blir krispiga, tjockare skivor blir sega.
- Placera ut skivorna i en frukt- och örttork.
- Låt torka i cirka 7 timmar, håll koll på äppelskivorna. Byt plats på våningarna efter cirka 5 timmar.
- Om du inte har en tork kan du torka skivorna på galler i ett luftigt och varmt utrymme.
- Förvara de torkade äppelskivorna i glasburkar eller papperspåsar.