Ungmarthas julkalender 2021: Lucka 21
Festliga småkakor med små stjärnor, kaffebordets gulligaste! Dessutom kan smaksättningen varieras på olika sätt.
200 g smör
1 dl socker
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
valfri smaksättning: kokosflingor (ersätt ½ dl vetemjöl med 1 dl kokosflingor), 1-1½ tsk kanel eller kardemumma
lite kakao att doppa en visp i
Gör så här:
1. Lägg på ugnen på 175 grader.
2. Vispa det rumsvarma smöret och sockret till skum.
3. Blanda ihop vetemjöl med bakpulver och vaniljsocker. Blanda de torra ingredienserna och de eventuella extra smaksättarna med smör-socker-blandningen. Rör om till en smet.
4. Rulla ihop små bollar av smeten (ca en matsked smet per boll) och lägg dem på en bakplåtsbeklädd plåt.
5. Doppa en visp (en visp från en elvisp fungerar bra) i kakao och tryck sedan ner bollarna en aning med den. Så får du de fina stjärnmönstren på småbröden.
6. Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter.