Tisdagen den 19.11 klockan 15.00 sänder vi live från Marthaköket på Busholmen. Gäst är artisten och författaren Thomas Lundin.
Avfrosta, rengöra och organisera. Ägna dina frysvanor en extra tanke för att vinna tid och undvika frustration.
Julbordets rester, inklusive det som inte konsumeras av skinkan, kalkonen och laxen, genererar ofta stora mängder fett. Det är därför viktigt att hantera dessa rester på ett ansvarsfullt sätt.
Dina val av livsmedel i butiken kan påverka din klimatpåverkan positivt. Genom att göra medvetna val kan du bidra till en mer hållbar framtid.
Under Spillveckan (11-17.9.2023) uppmanas vi att aktivt minska vårt eget matavfall genom att öka medvetenheten om hur vi använder råvaran, förvarar mat och samtidigt omfamnar hållbara matvanor som ...
Våren är snart här och det betyder att det börjar vara dags att ta en titt på vad som finns kvar i frysen. Häng med på tömningstalko i frysen och i skafferiet!
Det kan kännas utmanande att äta i säsong mitt i vintern, men det är värt att testa på, säger hushållsrådgivare Elisabeth "Lissu" Eriksson. Utmana dig själv att äta ur skafferi och frys.
Julakuten är öppen och frågorna rasslar in till våra rådgivare.
Visst hör det till att julstöka men det finns gränser som är bra att dra upp åtminstone för sig själv.
Just nu pågår Spillveckan/Hävikkiviikko. Kampanjen lyfter fram hur vi alla, såväl hemhushåll, som restauranger och butiker, kan minska matsvinnet.
Kom ihåg kylkassen då du handlar! Martha lär dig knepen som gör att maten håller längre under sommaren.
Många fyller nu frys och skafferi med mat för de kommande veckorna. Kolla först vad som gömmer sig längst in i skåpet och ät upp den maten först. Här finns matsvinnssmarta tips på vad du kan laga a...
Kan jag frysa jäst? Hur länge håller skinkan i frysen? Kan jag använda vetemjöl då bäst före-datumet passerat?
Tänk efter - och använd dina sinnen - innan du slänger bort överbliven julmat!
I Finland slänger vi årligen cirka 23–24 kilo mat ämnad att äta per person. Detta blir sammanlagt 200 miljoner euro som går direkt i komposten. Fira Spillveckan med oss och ta till vara den överbli...
Hur firar vi på Marthaförbundet Spillveckan den 9-15 september? Genom att äta rester, såklart. Det här trollade hushållsrådgivaren fram av maten som var nära att bli gammal.
Planeringen underlättas och svinnet minskar med Marthaförbundets beräkningstabell för buffébjudningen.
Varför stycka själv då allt kött man behöver finns lättillgängligt i butikens köttdisk? Fördelarna är flera – bland annat försäkrar du dig om att så stor del av djuret som möjligt kommer till nytta.